Manažerské aspekty modelů přijímání klientů do zařízení, zaměřených na péči o klienty s Alzheimerovou chorobou - Krajcová, Veronika; Pažitný, Peter, 1976-; Randlová, Kristina; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu (2023)
Alzheimerova choroba a další typy demence jsou významnou problematikou v sociální sféře. Kapacity těchto služeb jsou dlouhodobě nedostupné a do budoucna tento trend bude přetrvávat, ne-li se zhoršovat. Cílem této práce je zmapovat modely přijímání klientů do zařízení na území Jihočeského kraje, zaměřených na péči osob s Alzheimerovou chorobou. Dále je cílem zjistit podobnosti a rozdílnosti v těchto modelech a následně tyto modely zhodnotit na základě vybraných kritérií. K dosažení těchto cílů jsou klíčové hloubkové polostrukturované rozhovory s osobami, které mají přijímací proces v kompetenci. Rozhovory byly zpracovávány metodou kódování. Výsledkem výzkumu je model přijímání Bylo zjištěno několik rozdílností ohledně žádostí a jejich náležitostí, načasování sociálního šetření, správy žádostí v evidenci, kritérií výběru urgentních zájemců a samotného postupu při výběru. V průběhu výzkumu byla zjištěna i řada zajímavostí.
Vedoucí práce: Peter Pažitný
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2023
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2023
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses