Srovnání šíření dezinformací mezi generacemi X a Z se zaměřením na sociální marketing - Streckerová, Michaela (2023)
Práce se zabývá problematikou dezinformací a zkoumá jejich šíření v rámci generace X a generace Z se zaměřením na sociální marketing. Hlavním cílem je poskytnout celkový přehled o tématice dezinformací v rámci sociálního marketingu, upozornit na náchylnost jednotlivých generací k důvěře v dezinformace či k jejich šíření a na-vrhnout opatření, jak této hrozbě předcházet. Práce je rozdělena do dvou hlavních částí. První část je literární rešerše a shrnuje dosavadní poznatky z teorie dezinformace, sociálního marketingu a chování jednotlivých generací na sociálních sítích. Druhá část práce je interpretace výsledků výzkumu, který proběhl formou dotazníkového šetření a přináší informace o vnímání dezinformací zástupci jednotlivých generací a reálné informační gramotnosti.