Srovnání šíření dezinformací mezi generacemi X a Z se zaměřením na sociální marketing - Streckerová, Michaela; Šimůnková, Klára; Kincl, Tomáš, 1979-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu (2023)
Práce se zabývá problematikou dezinformací a zkoumá jejich šíření v rámci generace X a generace Z se zaměřením na sociální marketing. Hlavním cílem je poskytnout celkový přehled o tématice dezinformací v rámci sociálního marketingu, upozornit na náchylnost jednotlivých generací k důvěře v dezinformace či k jejich šíření a na-vrhnout opatření, jak této hrozbě předcházet. Práce je rozdělena do dvou hlavních částí. První část je literární rešerše a shrnuje dosavadní poznatky z teorie dezinformace, sociálního marketingu a chování jednotlivých generací na sociálních sítích. Druhá část práce je interpretace výsledků výzkumu, který proběhl formou dotazníkového šetření a přináší informace o vnímání dezinformací zástupci jednotlivých generací a reálné informační gramotnosti.
Vedoucí práce: Klára Šimůnková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2023
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2023
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses