Souvislost manažerského účetnictví s procesem rozhodování ve vybrané firmě. - Bařtipánová, Adéla (2023)
Práce se zabývá souvislostí manažerského účetnictví s procesem rozhodování ve společnosti Zásilky s. r. o. Hlavním cílem je analýza souvislostí manažerského účetnictví s rozhodováním a plánovaním nejvyššího managementu společnosti. Práce je rozdělena na teoretickou a praktickou část. Součástí teoretické části je vymezení pojmů souvisejících s manažerským účetnictvím, praktická část se zaobírá konkrétním rozhodováním ve společnosti. K získání potřebných infor-mací byly využity polostrukturované rozhovory s nejvyšším managment a do-tazníkové šetření na úrovni řadových pracovníků.