Analýza finančního postavení zvolené obchodní společnosti - Zeman, Jakub (2023)
Práce se zabývá finanční analýzou obchodní firmy PEMAR, spol s r.o., a to především v obtížných letech pandemie Sars-Cov-19 a současné energetické krize. Pomocí cíleného výběru aktuálně používaných metod finanční analýzy hodnotí konkrétní položky a finanční ukazatele této firmy pomocí doporučených hodnot a zároveň je srovnává s průměrem v daném odvětví. Na základě těchto výsledků práce také obsahuje celkové zhodnocení finančního postavení firmy a dále stanovuje jednoznačná doporučení pro zlepšení finančního zdraví firmy.