Framework pro tvorbu rychlých a komplexních front-endových e-commerce aplikací - Jedlička, Adam (2023)
Diplomová práce se zabývá problematikou rychlosti front-endu webových e-commerce aplikací. Vyšší rychlost webových aplikací má řadu pozitivních efektů. Jedním z nich je vyšší konverzní poměr webové aplikace. Od uvedení Core Web Vitals zlepšuje vyšší rychlost i pozici ve vyhledávání. Obojí jsou pro e-commerce kritické aspekty. Diplomová práce z velké části pojednává o open-source frameworku StoreFront X, který byl pro účel této diplomové práce vyvinut. Tento framework umožňuje vyvíjet moderní a výkonné e-commerce aplikace založené na technologii Vue.js. Framework využívá technologie jako TypeScript a Vite, je vysoce modulární, upravitelný a klade silný důraz na statickou analýzu, pomocí které aplikuje většinu optimalizací.