Komparace přístupu k využití filmového cestovního ruchu - Uhrová, Leona; Kvítková, Zuzana; Petrů, Zdenka, 1953-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2023)
Diplomová práce se zabývá filmovým cestovním ruchem, který zahrnuje účastníky turismu navštěvující filmové destinace. V úvodu práce je uvedena definice cestovního ruchu a jeho dopady na národní hospodářství a místní obyvatelstvo zejména díky filmové propagaci. Je zde také zmíněn dopad pandemie COVID – 19 na cestovní ruch. Hlavní část práce představuje klasifikaci filmového cestovního ruchu, motivace účastníků a význam filmového turismu pro lepší prosperitu destinací, nabízených k odpočinku a poznávání nových vzdálených míst. Závěrečná část práce uvádí případové studie filmového turismu. Hlavním cílem práce je komparace podstatných vlivů na zviditelnění destinací prostřednictvím audiovizuálních snímků, a to na příkladech filmové trilogie Pán prstenů a seriálu Hra o trůny. Dílčím cílem je vytvořit ucelený rámec nového trendu v cestovním ruchu, kterým je filmový turismus, a ukázat, jak ho lze využít jako marketingového nástroje pro přilákání návštěvníků do dané lokace.
Vedoucí práce: Zuzana Kvítková
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2023
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2023
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses