Metody a řízení tvorby hodnoty v organizačních IT projektech - Yusiuk, Andrii; Doucek, Petr, 1960-; Chlapek, Dušan; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2023)
Tato práce obsahuje popis vývoje modelu řízení procesu tvorby hodnoty v IT projektech na základě moderních teoretických přístupů a praktických doporučení. V práci byl proveden teoretický rozbor a literární rešerše a také případová studie na reálném IT projektu. Účelem studie bylo vyvinout a otestovat model řízení procesu tvorby hodnoty v organizačních IT projektech, který umožňuje dosahování obchodních cílů společnosti a zvyšování její konkurenceschopnosti. V průběhu práce byly řešeny následující úkoly: studium teoretických základů řízení procesu tvorby hodnoty v IT projektech, vývoj a testování modelu řízení na reálných IT projektech, analýza získaných výsledků a formulace doporučení pro zlepšení řízení proces tvorby hodnoty v IT projektech. V důsledku studie byl vyvinut model pro řízení procesu vytváření hodnoty v organizačních IT projektech, který umožňuje zohlednit klíčové aspekty projektového řízení, jako je řízení rizik, řízení změn, řízení komunikace atd. práce formulovala hlavní závěry a doporučení pro aplikaci vyvinutého modelu řízení procesu tvorby hodnoty v IT projektech. Výsledky studie mohou být užitečné pro projektové manažery a vedoucí pracovníky firem zapojených do organizačních IT projektů.
Vedoucí práce: Petr Doucek
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby
Způsob přístupu: Internet
Keywords: informační management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses