Vzdělávání zaměstnanců v HORECA v oblasti nakládání s potravinami - Bortňaková, Annamária; Žufan, Jan; Petrů, Zdenka, 1953-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2023)
Bakalářská práce se zabývá vzděláváním a rozvojem zaměstnanců segmentu HORECA (konkrétně sítě Ambiente), efektivními metodami vzdělávání a jejich využitím v praxi. Hlavním cílem práce je teoreticky vymezit danou problematiku, analyzovat systém vzdělávání v konkrétních podnicích HORECA a navrhnout využití techto moderních metod. Předmětem teoretické části je vysvětlení problematiky vzdělávání, vymezení základních pojmů, definování role řízení lidských zdrojů a ekonomického zacházení s potravinami v gastronomickém sektoru a také popis moderních metod vzdělávání. Praktická část bakalářské práce se zabývá obsahovou analýzou vzdělávání v konkrétních gastronomických zařízeních v Praze, sběrem poznatků, vyhodnocením efektivity vzdělávání a jejich následným využitím v praxi a aplikací metod vzdělávání se záměrem dosažení ekonomické prosperity podniků v ohledu šetrného zacházení s potravinami. V analytické části jsme pomocí hloubkových rozhovorů s vedením a zaměstnanci dospěli k zjištění aktuální situace ve zkoumaných podnicích, týkající se obecného vzdělávání, konkrétněji znalostí o nakládání s potravinami a řešení, jak co nejefektivněji minimalizovat ztráty a plýtvání. Nakonec byly teoretické metody porovnány s poznatky získanými z praxe, na jejichž základě jsme vyhodnotili užitečnost a efektivitu školení, jakož i jejich ekonomický přínos pro jednotlivé podniky v rámci sítě Ambiente.
Vedoucí práce: Jan Žufan
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2023
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2023
Způsob přístupu: Internet
Keywords: cestovní ruch [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses