Role státu v inovativnosti Finska - Kučerová, Kateřina; Jiránková, Martina, 1967-; Proch, Dominik; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2023)
Tato diplomová práce se zabývá rolí státu v inovativnosti Finska. Hlavním cílem práce je zjistit příčiny vysoké inovativnosti Finska, s důrazem na to, jakou roli v tomto ohledu hraje stát. První kapitola práce se zabývá základními pojmy jako inovace, inovační politika a národní inovační systémy z teoretického hlediska. Druhá kapitola se již věnuje inovativnosti Finska. Její stěžejní částí je analýza inovačních indikátorů a dále historický vývoj finského národního inovačního systému. Na základě analýzy z druhé kapitoly je identifikováno vzdělání jako stěžejní oblast finského inovačního systému a to je následně blíže analyzováno v poslední kapitole.
Vedoucí práce: Martina Jiránková
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2023
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2023
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses