Udržitelné inovativní materiály v módním průmyslu - Hrejzková, Radka; Čermáková, Elvíra; Khelerová, Vladimíra, 1961-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2023)
Tato diplomová práce obsahuje přiblížení problematiky udržitelných inovativních textilních materiálů v módním průmyslu. Vysvětluje problematické aspekty, nabízí ře-šení a metody ke stanovení udržitelnosti produktu. Cílem této práce je zjistit, kteří vybraní výrobci produktů vyro-bených z udržitelných inovativních materiálů produkují skutečně udržitelné výrobky a jaká je ochota zákazníků platit za oděvy z těchto udržitelných materiálů. V teoretické části se nachází základní pojmy ohledně udržitelnosti, problémů módního průmyslu a využívané techniky k řešení těchto problémů. V první části praktic-ké části je zkoumáno šest produktů vyrobených z inova-tivních udržitelných materiálů (látky z konopí, recyklo-vané bavlny, recyklovaného polyesteru, bambusu, TENCEL, Sorona®) podle zjednodušené metody LCA. V druhé části je proveden výzkum zkoumající vztah zá-kazníků k udržitelným oděvům pomocí dotazníkového šetření se zabudovaným zjednodušeným testem cenové citlivosti.
Vedoucí práce: Elvíra Čermáková
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2023
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2023
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses