Zapojení španělského farmaceutického průmyslu do globálních hodnotových řetězců - Tůma, Jan (2023)
Diplomová práce se zaměřuje na praktickou aplikaci teorie globálních hodnotových řetězců, konkrétně na sub-sektor výroby farmaceutických výrobků ve Španělsku. Hlavním zkoumaným faktorem je zde přidaná hodnota a její rozmístění v rámci hodnotového řetězce. Získané teoretické a praktické poznatky byly následně aplikovány na konkrétní příklad španělské farmaceutické společnosti Grifols, S.A.