Česko-německé, německo-české, česko-rakouské a rakousko-české kulturní standardy ve formálních vztazích - Pavlů, Václav; Matysová, Kamila; Volfová, Jitka, 1982-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2023)
Tato práce pojednává o základním vymezení a pochopení pojmu kultura, který je nezbytný pro správné a efektivní fungování v mezinárodním prostředí. Současně pak osvětluje teoretické přístupy ke kulturním standardům a dimenzím, skrze teorii předních autorů a odborníků v tomto směru. Na bázi publikací a hypotéz Alexandera Thomase současně prezentuje výsledky výzkumu, který probíhal formou hloubkového dotazovaní respondentů z České, Rakouské a Spolkové republiky Německo a jež si kladl za cíl deskriptivně čtenáři přiblížit aktuální standardy chování mezi populací vysokoškolských studentů z výše uvedených zemí. Celkově by tato práce měla čtenáři přinést i stručné srovnání kultur a vymezit situace, kde se dané národy dle výsledků dotazování rozcházejí. Závěrem jsou prezentovány rady a doporučení, jež by mu měly pomoci lépe pochopit chování lidí v rámci dané kultury a usnadnit tak jednání s nimi či zamezit kritickým incidentům.
Vedoucí práce: Kamila Matysová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2023
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2023
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses