Preference budoucího zaměstnání studentů turismu - Porovnání mezi Prahou a Innsbruckem - Ryšlinková, Čeňka; Žufan, Jan; Bejdáková, Blanka; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2023)
Cílem této práce bylo prozkoumat profesní záměry studentů cestovního ruchu ve dvou evropských městech, v Praze a Innsbrucku. Byl vytvořen dotazník, jehož cílem bylo shromáždit údaje o podílu studentů, kteří mají zájem po ukončení studia pracovat v cestovním ruchu, a o hlavních faktorech ovlivňujících jejich rozhodnutí. K analýze získaných údajů byly použity základní metody deskriptivní statistiky. Výsledky ukázaly, že podíl studentů plánujících kariéru v cestovním ruchu je v Innsbrucku vyšší než v Praze. Hlavními motivačními faktory pro kariéru v turismu pro pražské studenty byly povaha práce, očekávaná celková spokojenost a pracovní prostředí. Pro studenty z Innsbrucku byly hlavními motivačními faktory dosažení vlastních kariérních cílů, očekávaná spokojenost s prací a pracovní prostředí. Faktory vedoucí k rozhodnutí pro práci mimo obor cestovního ruchu byly analyzovány pouze pro skupinu studentů z Prahy. Bylo zjištěno, že mezi ně patří platové podmínky, omezené možnosti dosažení vlastních kariérních cílů a nízká očekávaná pracovní spokojenosti. Rozhodovací proces při volbě kariéry je natolik komplexní, že by pro vyvození obecnějších závěrů bylo třeba většího množství dat, oficiálně schválená metodika pro jejich vyhodnocení a dlouhodobý monitoring problematiky.
Vedoucí práce: Jan Žufan
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2023
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2023
Způsob přístupu: Internet
Keywords: cestovní ruch [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses