Možnosti rozvoje cestovního ruchu v Karlovarském kraji - Osvaldová, Soňa; Štemberk, Jan, 1977-; Vaníček, Jiří, 1944-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2023)
Cílem této práce je zhodnocení současného stavu cestovního ruchu v Karlovarském kraji, zjištění nových možností rozvoje a prozkoumání činnosti organizací destinačních agentur, které v kraji působí. V práci je prozkoumána činnost krajské destinační agentury Živý kraj z.s., lokální destinační agentury KIS Mariánské Lázně a společnosti Montanregion Krušné hory Erzgebirge o.p.s. V práci je analyzován současný stav cestovního ruchu v kraji, následně jsou provedeny hloubkové rozhovory se zástupci agentur, na které navazuje vytvoření SWOT analýzy oblasti působnosti dané agentury. Ve SWOT analýze jsou určeny silné a slabé stránky oblasti, dále také příležitosti a hrozby. Na základě zjištěných informací jsou formulována návrhová opatření k navýšení návštěvnosti, prodloužení pobytu a pobízení turistů k opětovnému navštívení kraje.
Vedoucí práce: Jan Štemberk
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2023
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2023
Způsob přístupu: Internet
Keywords: cestovní ruch [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses