Důsledky pandemie COVID-19 pro podniky letecké dopravy - Dostálová, Barbora (2023)
Tato bakalářská práce se zabývá důsledky pandemie COVID-19 pro podniky letecké dopravy. V teoretické části práce je popsán význam letecké dopravy pro ekonomiku státu a je představeno několik světových leteckých organizací. Dále je popsán průběh pandemie v návaznosti na letecký průmysl, jsou zmíněna přijatá opatření v Evropská unii, USA a Číně a je charakterizována i s pandemií spojená pracovní nejistota. Praktická část je věnována porovnání společností Lufthansa, Turkish Airlines a American Airlines a jejich výsledků během pandemie. Porovnání probíhá na základě analýzy základních ukazatelů a na konci dochází k celkovému zhodnocení a tím i identifikování důsledků pandemie COVID-19 pro podniky letecké dopravy.