Příjmová nerovnost můžů a žen v ČR - Fedor, Vladyslava (2023)
Bakalářská práce se zabývá problematikou příjmové nerovnosti mužů a žen v České republice. Přičemž výzkum práce je zaměřen na zdravotní sestry. Cílem práce je identifikovat vliv faktorů, které podporují příjmovou nerovnost ve vztahu na rozhodnutí mužů a žen o své kariéře. V rámci tohoto cíle je v práci popsáno rozhodování žen a mužů o kariéře a příčiny a důsledky příjmové nerovnosti. Pro ověření výzkumné otázky byla ve výzkumu použita kvalitativní metoda. Sběr dat byl proveden formou individuálních polostrukturovaných rozhovorů s šesti respondenty. V práci jsou také uvedeny doporučení a návrhy, jak vzhledem k rozhodování žen a mužů o své kariéře by šlo zmenšit příjmovou nerovnost mezi nimi.