Automatizace kontroly zpracování datového skladu a BNS - Ovčička, Pavel; Smolníková, Markéta; Jirásek, Jan; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2023)
Diplomová práce Automatizace kontroly zpracování datového skladu a BNS se zabývá návrhem a implementací automatizovaného řešení pro firmu Inekon Systems pro kontrolu notifikačních emailů ze zpracování ETL procesů u zákazníků s implementací manažerského informačního systému BNS. Hlavním cílem je vytvořit komplexní řešení, které splňuje nejen všechny funkcionality dosavadní manuální kontroly notifikačních emailů, ale i automaticky přeposílá informace o případných chybách na odpovědné řešitele. Pro optimální řešení chyb bylo vytvořeno prostředí, kde mohou uživatelé zapisovat a sledovat dosavadní průběh řešení takto nalezených chyb. Z nově transformovaných dat byl vytvořen datový slovník obsahující všechny prvky a jejich vazeb z nově vytvořeného řešení. Dalším cílem bylo vytvoření několika reportů, ze kterých byla provedena krátká analýza o optimalizaci využití lidských zdrojů. Plnění hlavních cílů je rozděleno do pěti hlavních kapitol, ve kterých bylo potřeba analyzovat potřeby zadavatele Inekon Systems, navrhnout architekturu řešení splňující tyto potřeby, jednotlivé komponenty architektury implementovat a následně otestovat jejich funkčnost a splnění požadavků oproti zadání a validovat toto řešení u zadavatele. Validace v závěru práce úspěšně porovnává funkcionality vytvořeného řešení s požadavky definovanými zadavatelem a zároveň jsou navrženy další vylepšení řešení jednotlivých komponent.
Vedoucí práce: Markéta Smolníková
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2023
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2023
Způsob přístupu: Internet
Keywords: data a analytika pro business [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses