Automatizace procesu sběru a zpracování dat - Míča, Robert; Maryška, Miloš; Palm, Lukas; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2023)
Tato diplomová práce se zaměřuje na vytvoření části řešení pro praktický projekt vyvíjený oddělením Bussines Inteligence – Digital Customer Applications ve společnosti Siemens, s.r.o. Projekt si klade za cíl sjednotit a usnadnit proces fakturace kontraktů napříč všemi odděleními společnosti. Součástí vývoje tohoto projektu je i reporting, který společnosti poskytne přehled nad všemi vedenými kontrakty a službami, které jsou společností poskytovány jejím zákazníkům. V současné době není možné takový report vytvořit, jelikož jednotlivá oddělení fakturaci provádí odlišným způsobem a struktura dat není jednotná. Tento systém fakturaci částečně automatizuje a díky využití kmenových dat společnosti, značně usnadní kontrolu dat pro zástupce jednotlivých oddělení, kteří jsou zodpovědní za fakturaci kontraktů. Hlavním cílem je vytvořit řešení pro projekt, které se zaměřuje zejména na zpracování kmenových dat společnosti a vývoj systému na databázovém serveru. Tato práce se skládá ze čtyř hlavních částí. V první části je čtenář seznámen s problematikou projektu, jeho cíli, účastníky a potenciálními riziky. Druhá část představuje použité technologie, vstupní data a uživatelské ovládání systému. Následuje část třetí, která detailně popisuje autorův přínos k vývoji systému, jeho klíčové části a zdrojový kód. Závěrečná část hodnotí přínos systému pro organizaci, jeho aktuální stav, časté problémy a plány na budoucí rozšíření a změny.
Vedoucí práce: Miloš Maryška
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2023
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2023
Způsob přístupu: Internet
Keywords: data a analytika pro business [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses