Kvalita služieb vybraného hotelového reťazca ako motivačný faktor pre opakované pobyty klientov - Janigová, Klára (2023)
Cieľom tejto diplomovej práce je zhodnotenie kvality služieb tureckej hotelovej siete Trendy Hotels z hľadiska motivácie hostí opakovane sa do hotelov tejto siete vracať, a to prostredníctvom zistenia spokojnosti hostí s ponúkanými službami. Predmetom skúmania je najmä slovenská klientela navštevujúca hotely siete Trendy a teda otázka, do akej miery daná kvalita služieb ovplyvňuje opakovanú návštevu hotelov slovenskými hosťami. Teoretická časť práce je venovaná definovaniu termínov a pojmov, kľúčovo súvisiacich s praktickou časťou práce, podložených zdrojmi z odbornej literatúry a článkov. Ide najmä o služby poskytované v hoteli so zameraním na služby ubytovacie, stravovacie a doplnkové. Definovaná je ďalej jednotná klasifikácia ubytovacích zariadení na medzinárodnej a mimoeurópskej úrovni, problematika kvality, systémy jej riadenia a hodnotenie kvality. V neposlednom rade je tiež teoreticky vysvetlený pojem spokojnosť a lojalita zákazníka, ako aj tematika motivácie v oblasti cestovného ruchu, ktorá priamo vplýva na opakované pobyty klientov. Praktická časť sa následne zaoberá samotnou hotelovou sieťou Trendy Hotels, priblížením jednotlivých hotelov a služieb v nich poskytovaných, so zameraním sa taktiež na segmentáciu klientely tejto siete. Podstatnou časťou je dotazníkové šetrenie skúmajúce faktory, kritériá a ukazovatele služieb hodnotené klientami ako dôležité v ich rozhodovaní sa do hotela opakovane vracať. Pohľad na riadenie kvality služieb je skúmaný aj zo strany vedenia hotelov prostredníctvom rozhovoru s manažmentom. V záverečnej časti práce dochádza ku kompletnému vyhodnoteniu analýz, porovnaniu ich výsledkov a overeniu hypotéz.