Trh dodavatelů elektřiny a plynu v ČR - Mencl, Pavel; Vlčková, Jana; Šváb, Patrik; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2023)
Tato práce se věnuje trhu dodavatelů elektřiny a plynu v České republice a prodeji komodit koncovým zákazníkům. Práce se nejprve zaměřuje na energetiku a její subjekty, business model dodavatelů energií a regulaci, která na ně působí. Dále je v práci analyzován trh dodavatelů energií včetně porovnání jednotlivých dodavatelů dle počtu zasmluvněných odběrných míst. V práci je zároveň popsána situace na trhu po pádu společnosti Bohemia Energy, která poslouží pro analýzu dalšího vývoje prodeje. Následuje zhodnocení jednotlivých prodejních modelů (call centra, on-line srovnávače, zákaznická centra, door-to-door) a na základě toho je doporučena optimální struktura prodejních kanálů. Cílem práce je zhodnotit jednotlivé prodejní modely, které jsou na trhu využívány při získávání nových zákazníků. Na závěr je autorem navržen nový alternativní způsob prodeje elektřiny a plynu koncovým zákazníkům.
Vedoucí práce: Jana Vlčková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2023
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2023
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses