Aplikace udržitelného rozvoje v oblasti materiáloých dat v automobilovém průmyslu - Vassiliev, Alexander; Basl, Josef, 1961-; Fortinová, Jana; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2023)
Tato diplomová práce je věnována udržitelnému rozvoji automobilových společnosti v oblasti správy materiálových dat. Nezbytnou součásti schvalovacího procesu a uvedení udržitelných produktu na trh, je sběr materiálových dat. Nasazení systému a vytvoření databáze pro tento účel, může nést za sebou velké investice. Na druhou stranu fungující IMDS proces přináší nespočet výhod - může usnadnit provedení kontrol, aktualizací výrobků a zajistit jejich soulad s popsanými předpisy dnes a v budoucnu. Cílem diplomové práce je vytvoření návrhu IMDS procesu pro jeho snadné zavedení společnosti z oblasti auto průmyslu, jelikož plnění norem a předpisu je vyžadováno, ale pokyny pro zajištění nebo standard pro implementaci nejsou k dispozici. Dalším cílem je vytvoření nástroje pro správu a neustále zvyšování úrovně způsobilosti metodou hodnocení efektivity procesu. Při zpracování této práce autor využil multidisciplinární znalosti z oblastí systémových věd, podnikové informatiky a metodických nástrojů pro audit získaných během studia (PDCA, RACI, CMMI PPQA, FMEA). Postup analýzy a návrhu je postupně validován experty z různých oblasti. Na základě výsledků interního zhodnocení, došlo k definicí nových doporučení pro klíčové oblasti IMDS procesu. Přínosem návrhů pro implementaci a hodnocení efektivity, je strukturovaný postup a požadavky na společnost umožňující ihned začít se zavedením nebo hodnocením aktuálního stavu, které má podpořit neustále zlepšování IMDS procesu.
Vedoucí práce: Josef Basl
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2023
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2023
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková informatika [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses