Komparace právních úprav licenční smlouvy ohledně hudebních děl v České republice, USA a Německu - Navrátil, Jan; Boháček, Martin, 1947-; Votava, Tomáš; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2023)
Tato diplomová práce si klade za cíl zjistit právní podmínky ve vztahu k uzavírání licenčních smluv ohledně hudebních děl ve třech různých státech. Práce je rozdělena do dvou částí - teoretické a praktické. Teoretická část diplomové práce je postavena na otázkách, zda je tuzemská právní úprava týkající se autorského práva, a především právní základ licenční smlouvy o hudební dílo postaven dostatečně kvalitně a podrobně oproti dvěma srovnávaným zemím, současně je v této části zkoumána rozdílnost a shoda napříč právními úpravami s cílem zjištění, zda se lze v některých aspektech zahraničních úprav a podmínek inspirovat. Praktická část je věnována praktickému procesu sjednání licenční smlouvy k hudebnímu dílu v rámci podnikání, a dále komparace tohoto procesu s podmínkami v USA a Německu.
Vedoucí práce: Martin Boháček
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2023
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2023
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podnikání a právo [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses