Zahraničná politika W.Churchilla v období prvej svetovej vojny - Galajda, Marián (2023)
Táto bakalárska práca je zameraná na zahraničnú politiku Winstona Churchilla v období prvej svetovej vojny. V tomto období zastával post prvého lorda admirality, teda ministra námorníctva. Práca je zameraná na analýzu jeho rozhodnutí, ktoré počas tohto obdobia urobil. Okrem všeobecného predstavenia Winstona Churchilla sa v práci nachádza aj rozbor Bitky o Gallipoli či obrany Antverp počas prvej svetovej vojny.