Dopady pandemie COVID-19 na hotel a jejich řešení - Maleček, Josef (2023)
Příchod pandemie Covid-19 měl zásadní negativní vliv na odvětví hospitality. Během velmi krátké doby se ekonomické subjekty potýkaly s poklesem prodejů a následnými problémy s cash flow. Změnily se i preference účastníků cestovního ruchu. Na základě výsledků studia literatury lze konstatovat, že pro středoevropské prostředí neexistuje mnoho studií a článků relevantní pro téma této práce. V práci jsou analyzovány všechny problémy hotelu, které vznikly během pandemie. Při výzkumu byla využita primární i sekundární data, například hloubkové rozhovory nebo dotazník. Byly stanoveny hypotézy, které byly následně statisticky vyhodnoceny. V závěru práce je provedena syntéza získaných informací a představena jsou možná řešení problémů.