Dopady pandemie COVID-19 na hotel a jejich řešení - Maleček, Josef; Janeček, Petr; Tlučhoř, Jan; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2023)
Příchod pandemie Covid-19 měl zásadní negativní vliv na odvětví hospitality. Během velmi krátké doby se ekonomické subjekty potýkaly s poklesem prodejů a následnými problémy s cash flow. Změnily se i preference účastníků cestovního ruchu. Na základě výsledků studia literatury lze konstatovat, že pro středoevropské prostředí neexistuje mnoho studií a článků relevantní pro téma této práce. V práci jsou analyzovány všechny problémy hotelu, které vznikly během pandemie. Při výzkumu byla využita primární i sekundární data, například hloubkové rozhovory nebo dotazník. Byly stanoveny hypotézy, které byly následně statisticky vyhodnoceny. V závěru práce je provedena syntéza získaných informací a představena jsou možná řešení problémů.
Vedoucí práce: Petr Janeček
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2023
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2023
Způsob přístupu: Internet
Keywords: cestovní ruch [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses