Faktory a příčiny ovlivňující rozhodování v dědickém řízení - Ježková, Marcela; Hanousek, Vladimír; Votava, Libor; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu (2023)
Cílem bakalářské práce je identifikovat faktory a příčiny ovlivňující zůstavitele v rozhodování v dědickém řízení. Teoretická rešerše se zabývá oblastmi z dědického práva, konkrétně předpoklady vzniku dědického práva a dědickými tituly. Rešerše se dále zabývá rozhodováním a samotnými faktory působícími na zůstavitele. Teoretická část bakalářské práce uvádí čtenáře do dané problematiky a pomáhá k většímu pochopení. V praktické části bakalářské práce probíhá kvantitativní výzkum pomocí dotazníkového šetření. Získaná data jsou analyzována a výsledky výzkumu jsou představeny v praktické části bakalářské práce v samostatné kapitole. Z výzkumu vyplývá, že demografické faktory jako věk, vzdělání a hodnota majetku závisí na rozhodování zůstavitele a ovlivňuje ho k sepsání poslední vůle.
Vedoucí práce: Vladimír Hanousek
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2023
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2023
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses