Udržitelnost v ubytovacích zařízeních na Havlíčkobrodsku - Lesinová, Markéta; Bejdáková, Blanka; Scholz, Petr; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2023)
Diplomová práce se věnuje udržitelnosti v ubytovacích zařízeních na Havlíčkobrodsku. Cílem práce bylo zjistit, zda se provozovatelé těchto zařízení při svém podnikání chovají udržitelně. Mezi další dílčí cíle patřilo, jak si provozovatelé vedou v sociální, environmentální a ekonomické sféře udržitelnosti a jakým způsobem využívají moderní technologie při svém podnikání. Byla provedena literární rešerše zkoumané problematiky a následně byl realizován výzkum ve formě dotazníkového šetření na vzorku 42 provozovatelů ubytovacích zařízení z okresu. Udržitelné chování lze dle výsledků pozorovat pouze u hotelů s pěti hvězdičkami.
Vedoucí práce: Blanka Bejdáková
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2023
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2023
Způsob přístupu: Internet
Keywords: cestovní ruch [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses