Mobile branded applications (značkové mobilní aplikace) na příkladu konkrétní aplikace - Szmeková, Sára (2023)
Cílem práce bylo především zjistit, proč se konkrétní značková aplikace potýká s negativním hodnocením, jak ji udělat úspěšnou jak v očích uživatelů, tak z pohledu marketingových cílů firmy a jakou roli v tom hraje její mezinárodní působnost. Byla zkoumána také obecná prezentace anonymizované společnosti a její značky, produktu a k němu přidružené mobilní aplikace v digitálním prostředí prostřednictvím B2B komponentů hodnoty značky, NPS produktu nebo KPIs stanovených na základě teorie. Výsledné úvahy byly představeny prostřednictvím SWOT analýzy, na jejímž základě následně vzešla doporučení pro anonymizovanou společnost. Možné rozdíly v přijetí mezi jednotlivými zeměmi byly rozebrány na základě Hofstedeho mezikulturních dimenzí. Výsledkem je zjištění, že aplikace nepřesně komunikuje svůj záměr, a tedy získává negativní hodnocení navzdory tomu, že další pozorované KPIs mají pozitivní výsledky. Ačkoliv z výzkumů v teoretické části vzešlo, že lepší strategií je personalizace aplikace nežli snaha přizpůsobit ji celé kultuře, v rámci propagace aplikace je možné zaměřit se na rysy jednotlivých kultur, které se následně prolínají také s teorií komponentů hodnoty. Mezi jednotlivými doporučeními se tedy mimo jiné objevila změna formulace prezentace aplikace na platformách, zaměření se na další vysoce postavené komponenty v B2B pyramidě, postupně doplnění požadovaných funkcí nebo motivace spokojených, ale tichých uživatelů k hodnocení produktu. Práce se snažila porovnat aplikace také se sociálními sítěmi. Na základě anonymizovaného rozhovoru vyšlo najevo, že jde o jiným směrem zacílené nástroje. Jejich vhodnost tedy více závisí na společností zvolené marketingové strategii. Pro tuto společnost byla aplikace vyhodnocena jako správný krok, jelikož je součástí strategie zaměřující se na