Daňový mix vybraných zemí v komparacií s ČR - Krutek, Róbert; Vopátek, Jiří; Hajdíková, Taťána; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu (2023)
Cieľom diplomovej práce je vykonať komparatívnu analýzu daňového mixu Českej republiky a vybraných krajín EÚ (Slovenská republika, Nemecká spolková republika) s priemerom v rámci EÚ. Štruktúra daňového mixu je analyzovaná relatívne (%) k celkovým daňovým príjmom a nominálnemu HDP vybraných krajín za sledované obdobie 2007 – 2021. U dane z príjmu fyzických osôb dochádza ku komparácií daňových systémov z pohľadu tzv. efektívnej daňovej sadzby pre zamestnancov a podnikateľov podľa aktuálne platných daňových predpisov. Uvedená komparácia fyzických osôb je vykonaná na základe modelových situácií líšiacich sa v sociálnom a ekonomickom statuse fyzických osôb. Záverom diplomovej práce je navrhnutie doporučení na zlepšenie daňového systému Českej republiky.
Vedoucí práce: Jiří Vopátek
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2024
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2024
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses