Nakupování jako nástroj vyrovnávání se se stresem - Patrovská, Sabina (2023)
Předmětem této bakalářské práce je zkoumání vlivu stresu na nákupní chování spotřebitele, respektive nakupováním jako nástrojem, jak se se stresem vyrovnávat a vypořádávat. V teoretické části práce je díky literární rešerši představen zkoumaný fenomén, dále jeho kontext, ve kterém se zkoumání odehrává, state of the art zkoumaného problému, a to včetně výzkumů, které již proběhly. Jsou definovány výzkumné otázky a diskutovány metody možné k využití výzkumu daného fenoménu. Praktická část představuje a posléze obhajuje vybranou výzkumnou metodu, kterou je focus groups, odprezentuje výsledky i s jejich analýzou a interpretuje je. Závěrem odpovídá na výzkumné otázky a nabízí podněty k případné další diskusi.