Efekty regionální politiky EU na cestovní ruch v ČR - Davidová, Aneta; Bič, Josef; Kohut, Dominik; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2023)
Cílem této bakalářské práce je vyhodnotit dopady finanční podpory regionální politiky EU na rozvoj cestovního ruchu v regionech ČR v předešlém programovém období 2014-2020 z hlediska čerpání z Integrovaného regionálního operačního programu (IROP). Dále se práce zabývá stanovením ekonomického významu cestovního ruchu pro českou ekonomiku. Smyslem této analýzy bude zodpovědět otázku, zda měla tato podpora na vývoj cestovního ruchu v daných regionech chtěný dopad a představit důvody, které mohou hrát roli v případě, že se tyto pozitivní efekty nedostaví. Pro znázornění těchto dopadů na vývoj cestovního ruchu byly vybrány regiony soudržnosti Severozápad a Jihovýchod. Pro ověření hypotézy práce jsou analyzována data počtu hostů v hromadných ubytovacích zařízeních v daných regionech. Tato data jsou poté srovnávána s mírou podpory z IROP prostředků. Výsledek této práce přiblíží problematiku cestovního ruchu a zdůrazní benefity, kterými toto odvětví disponuje.
Vedoucí práce: Josef Bič
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2023
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2023
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses