Software-defined networking - Železný, Jan; Doucek, Petr, 1960-; Pavlíček, Luboš; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2023)
Práce se zabývá technologií softwarově definovaných sítí (SDN). Jedná se o moderní přístup ke správě sítě, který umožňuje její dynamickou konfiguraci pro zlepšení výkonu a centralizaci oproti tradičnímu přístupu. Práce předkládá a definuje základní pojmy související s tematikou softwarově definovaných sítí. Cíle práce jsou dva. Prvním je zmapovat současné možnosti nabízených SDN řešení v segmentu datových center a analyzovat celou oblast SDN. Druhým cílem je vytvoření obecné sady doporučení pro implementaci SDN produktů pro SDDC. Ověření navrhované metodiky je provedeno na základě ohodnocení relevance pomocí řízených rozhovorů s experty na danou tematiku. Přínosem této práce je zprostředkování náhledu na problematiku SDN a přinesení sady doporučení pro implementaci SDN produktu do datového centra, která je obohacená o zkušenosti odborníků.
Vedoucí práce: Petr Doucek
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2023
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2023
Způsob přístupu: Internet
Keywords: informační management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses