Dohoda o volném obchodu mezi EU a Mexikem a její vliv na české potravinářské podniky - Průšová, Daniela (2023)
Bakalářská práce se zabývá Dohodou o volném obchodu mezi EU a Mexikem a jejím cílem je posouzení, zda modernizovaná dohoda bude mít dopady na české potravinářské podniky podnikající konkrétně v sektoru CZ-NACE 11 (výroba nápojů) a zhodnocení, zda modernizovaná dohoda přinese benefity pro tyto podniky. Vedlejším cílem bakalářské práce je zjistit, jak důležité je Mexiko jako exportní trh pro českou ekonomiku a jestli existují nějaké překážky, které brzdí obchod mezi oběma státy.