Využití Business Intelligence ve výrobním závodu - Etrichová, Alena (2023)
Bakalářská práce se věnuje tématu Business Intelligence a jeho využití ve vybraném výrobním závodu, který vyrábí obaly z hladké lepenky. Cílem práce je prozkoumat přínosy, které BI danému závodu přinese. To bude dosaženo především na základě polostrukturovaného rozhovoru s manažerem výrobního závodu a IT odborníkem společnosti. Vedlejším cílem je také vytvořit pro závod výrobní dashboard, na kterém bude možné tyto přínosy ukázat. První dvě kapitoly se věnují teoretickému základu Business Intelligence, řízení výroby a výrobě jako takové. Třetí kapitola krátce představuje výrobní závod, jeho současné zpracování dat a výrobní proces. Dále jsou v této kapitole vyhodnoceny rozhovory a vyvozeny přínosy pro tento výrobní závod. Čtvrtá kapitola se věnuje vytvořenému dashboardu.