Aktuální situace módního průmyslu v České republice a řešení firmy Triola, a.s. - Matoulková, Lucie (2023)
Bakalářská práce se zabývá stavem módního průmyslu v České republice k počátku roku 2023, zejména pak v porovnání se stavem módního průmyslu v Evropské unii jako celku. Teoretická část je rozdělena na několik kapitol, kde se v první kapitole zabývá vývojem módního průmyslu před pandemií koronaviru, během ní, a poté po skončení pandemie a vypuknutí války na Ukrajině, přičemž následně se v druhé kapitole takovým vývojem zabývá i v případě Evropské unie. Třetí kapitola je věnována SWOT analýze českého módního průmyslu, ve které jsou využity i poznatky z předchozích, teoretických kapitol. Poslední, čtvrtá kapitola, rozebírá výsledky strukturovaného rozhovoru s firmou Triola, a.s., a na těchto výsledcích pak demonstruje zjištění z první kapitoly.