Strategie expanze společnosti Fairphone - Jireček, Michal (2023)
V poslední době je trh s udržitelnými produkty na vzestupu, stejně jako celé odvětví chytrých telefonů. Rozhodl jsem si vybrat tuto problematiku v rámci bakalářské práce Strategie expanze společnosti Fairphone. Cílem práce bylo určit nejvhodnější způsob expanze pro zvolenou udržitelnou společnost. Použitím VRIO analýzy, strategického mapování, PESTEL analýzy a modelu pěti Porterových sil jsem se dopracoval k závěru, že vybraná společnost by měla použít přímý export jako způsob expanze na americký trh.