Strategie expanze společnosti Fairphone - Jireček, Michal; Křenková, Eva; Černá, Iveta, 1979-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2023)
V poslední době je trh s udržitelnými produkty na vzestupu, stejně jako celé odvětví chytrých telefonů. Rozhodl jsem si vybrat tuto problematiku v rámci bakalářské práce Strategie expanze společnosti Fairphone. Cílem práce bylo určit nejvhodnější způsob expanze pro zvolenou udržitelnou společnost. Použitím VRIO analýzy, strategického mapování, PESTEL analýzy a modelu pěti Porterových sil jsem se dopracoval k závěru, že vybraná společnost by měla použít přímý export jako způsob expanze na americký trh.
Vedoucí práce: Eva Křenková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2023
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2023
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses