Vnímání udržitelných značek mladými spotřebiteli - Miková, Leona (2023)
Diplomová práce se zabývá vnímáním udržitelných značek mladými spotřebiteli. Cílem práce je zjistit, zda mladí spotřebitelé preferují udržitelné značky nad globálními fast fashion řetězci. Práce je rozdělena do tří kapitol. První dvě kapitoly se věnují literární rešerši a vysvětlení teoretických pojmů. První kapitola se zabývá rozdíly mezi rychlou a pomalou módou, jsou představeny CSR aktivity firem v módním průmyslu a měření udržitelnosti. Ve druhé kapitole jsou vymezeny zkoumané generace Y a Z, dále je popsáno jejich spotřební chování a kupní rozhodovací proces. Poslední kapitola představuje praktickou část diplomové práce. Nejprve je představena metodika práce, následně je popsán kvalitativní a kvantitativní výzkum a jejich výsledky. Nakonec jsou výsledky výzkumu diskutovány s teoretickými poznatky s cílem zhodnocení toho, zda mladí spotřebitelé preferují udržitelné značky nad globálními fast fashion řetězci a je představen návrh semaforu udržitelnosti.