Problematika tvorby dodavatelských řetězců - Nováková, Kateřina (2023)
Diplomová práce na téma Problematika dodavatelských řetězců se skládá z rešerše literatury, z teoretické části a části praktické. V teoretické části práce je čtenáři vysvětlen pojem dodavatelský řetězec a strategie jeho řízení. Dále je zde vysvětlen pojem nákup a jeho role v podnicích. V praktické části je představen konkrétní podnik a následně je provedena analýza dodavatelského portfolia a další nákupní strategie. V závislosti na těchto analýzách je navrhnuta nákupní strategie a vybrán vhodný dodavatel. Cílem této práce bylo potvrdit či vyvrátit, zda podnik adekvátně reagoval na měnící se situaci v dodavatelských řetězcích. Dále bylo cílem práce navrhnout zlepšení nákupní strategie a vybrat vhodného dodavatele pro nejvíce obrátkový díl komodity spojovacího materiálu.