Společenská odpovědnost firmy OQEMA, s.r.o. - Marková, Michaela (2023)
Tato práce má za cíl zhodnotit dosavadní CSR aktivity společnosti OQEMA, s.r.o. a navrhnout podobu reportu společenské odpovědnosti. Dílčím cílem práce je doporučení dalších aktivit společenské odpovědnosti v souladu s evropskými trendy. Teoretická část je věnována společenské odpovědnosti firem, její definici, oblastem, principům a teorii stakeholderů. Dále je zde představen concept greenwashingu, trendy a budoucnost CSR z pohledu Evropské Unie. Praktická část se zaměřuje na představení vybrané společnosti, analýzu jejích stávajících aktivit a jejích stakeholderů. Data byla získávána formou primárního kvalitativního výzkumu a sekundárního výzkumu na základě kvantitativních a kvalitativních dat. Práce je zakončena zformulováním doporučeními a konkrétním reportem společenské odpovědnosti firmy OQEMA, s.r.o., který je přílohou této bakalářské práce.