Trendy z hlediska diverzifikace komoditní struktury exportu Peru - Sommer, Jakub; Sejkora, Jiří, 1985-; Kováčiková, Viera; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2023)
Práce se zabývá trendy z hlediska diverzifikace komoditní struktury exportu Peru od roku 1995 až do současnosti. Je obecně známo, že Peru je velmi bohaté na přírodní zdroje. Práce tedy zkoumá, zdali i přesto Peru dokáže diverzifikovat svůj exportní koš a tím učinit svoji ekonomiku stabilnější. Pomocí analýzy dat podílů komoditních skupin na vývozním koši a dalších indikátorů bylo zjištěno, že horizontální ani vertikální diverzifikace Peru není dostatečná. Peru dokonce ve většině ohledech dosahovalo horších výsledků, než byl průměr celého regionu Latinské Ameriky a Karibiku.
Vedoucí práce: Jiří Sejkora
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2023
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2023
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses