Marketingová strategie firmy GymBeam, s. r. o. - Janotová, Natálie (2023)
Tématem této bakalářské práce je marketingová strategie firmy GymBeam, s. r. o. Hlavním cílem práce je zjistit spotřebitelské preference stávajících a potenciálních zákazníků společnosti firmy GymBeam a na základě analýzy stávající marketingové strategie navrhnout doporučení na její vylepšení. Dílčími cíli jsou dále identifikovat trendy v odvětví zdravého stravování a analyzovat strategii konkurence. Bakalářská práce je rozdělena na tři hlavní kapitoly. První kapitola se věnuje teoretickému vymezení problematiky marketingu. Druhá kapitola popisuje společnost GymBeam a její značku. Soustředí se především na popis marketingové strategie a analýzu konkurence. Třetí kapitola se věnuje vlastnímu výzkumu realizovanému prostřednictvím dotazníkového šetření, který zjišťuje preference osob zajímajících se o zdravý životní styl a sport a blíže zkoumá postoj zákazníků GymBeam k produktům a komunikačním nástrojům společnosti. Dotazník je nejprve představen a následně jsou analyzovány výsledky. Na základě veškerých informací o firmě, analýzy konkurence a vlastního výzkumu, je provedena SWOT analýza. Závěrem této kapitoly je shrnutí výsledků z výzkumu a navrhnutí doporučení na vylepšení stávající strategie.