Turistické značení v České republice a vybraných evropských zemích - srovnávací studie - Tichá, Kamila; Jarolímková, Liběna; Vaníček, Jiří, 1944-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2023)
Abstrakt Tato bakalářská práce se zaměřuje na srovnání turistického pěšího značení v České republice s ostatními zeměmi Evropy. Obsahuje informace o turistických organizacích, které aktivně značí turistické trasy, včetně Klubu českých turistů, který působí v České republice. Prezentuje argumenty, díky kterým by si české turistické značení zasloužilo být zapsáno do Seznamu nemateriálních statků tradiční lidové kultury České republiky, eventuálně do Seznamu nehmotného kulturního dědictví UNESCO. Cílem práce je zjistit, jaká evropská země má nejlepší turistické značení na světě. Pro obhájení tohoto názoru jsou systémy turistického značení různých evropských zemí porovnávány a zhodnocovány ve své logice, kvalitě, jednotnosti, jednoduchosti a systému. Práce končí přehledem variant, které umožňují zápis turistického značení na seznam nehmotného dědictví UNESCO jako světové kulturního dědictví.
Vedoucí práce: Liběna Jarolímková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2023
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2023
Způsob přístupu: Internet
Keywords: cestovní ruch [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses