Vnímání elektromobility na trhu České republiky - Štaflová, Karolína; Průša, Přemysl, 1980-; Sieber, Jakub; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2023)
Tato bakalářská práce se zabývá výzkumem obecného vnímání elektromobility na českém trhu. Předmětem celého zkoumání je značka Audi, u níž je zjišťována image z pohledu českého spotřebitele. Na základě tohoto výzkumu jsou navrhovány doporučení pro komunikaci elektromobilů vůči českému spotřebiteli. K dosažení cíle je použita metoda kvantitativního dotazníkového šetření provedeném na území České republiky. V teoretické části práce je blíže charakterizována elektromobilita včetně analyzy světových trhů, jako jsou Čína, USA a Evropská unie. Ve stejné části je taktéž specifikována značka Audi, její identita, image a nabídka elektromobilů. V následné části praktické je proveden výzkum, jehož cílem bylo zjistit, jaké názory a postoje mají čeští spotřebitelé na moderní trend elektromobility, jak vnímají značku Audi a jaké komunikační kanály vztahující se na automobilový průmysl sledují. Provedeným výzkumem bylo zjištěno, že čeští spotřebitelé v současné době nejsou připraveni na konverzi od tradičních automobilů k elektrickým a čekají na další vývoj této technologie. Výsledkem práce je návrh obecných doporučení pro komunikaci elektrických vozů českým spotřebitelům a rovněž konkrétní doporučení pro značku Audi.
Vedoucí práce: Přemysl Průša
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2023
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2023
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses