Návrh komunikační strategie nového nápoje na českém trhu - Uhlík, Miroslav (2023)
Cílem diplomové práce bylo stanovit vhodnou komunikační strategii pro úspěšný vstup nápoje horchata na český trh. Primárně se jednalo o B2C marketingovou komunikaci směrem ke spotřebitelům a sekundárně se jednalo o B2B marketingovou komunikaci směrem ke kamenným a online maloobchodním řetězcům spolu se segmentem HORECA. K splnění tohoto cíle slouží polostrukturované hloubkové rozhovory se zástupci společností Nestlé, Albert, POS Media a Soyka. Zároveň byl provedený senzorický test na farmářském trhu Náplavka. Byl vytvořený teoretický rámec mapující tvorbu hodnoty, brandu a zákaznických zážitků. Vedlejší cíl práce byl určit grafickou identitu značky. V první kapitole je úvod do problematiky B2B a B2C marketingu. Druhá kapitola přibližuje rostlinnou surovinu, její benefity a celý projekt. Třetí kapitola již řeší konkrétní podobu B2B a B2C marketingové komunikace. Cílová skupina je rozdělena do tří kategorií. Konkrétně lze rozčlenit na 16 až 25 let, 26 až 35 let, 36 až 55 let. Bylo vytvořeno šest target person pro efektivnější cílení. Vstup do maloobchodu v současné situaci nepřipadá v úvahu. Smysluplnější se jeví volit cestu nicheových trhů jako jsou farmářské trhy, specializované prodejny a zdravý HORECA segment.