Podnikatelský plán pro založení bezobalové prodejny - Olivová, Sandra (2023)
Cílem této práce bude zhodnotit realizovatelnost a konkurenceschopnost záměru založení bez obalové prodejny ve formě kamenné prodejny. Toto zhodnocení bude na základě podkladů pro posouzení potenciální konkurence v rámci stejného oboru ve formě prodeje v kamenných prodejnách. Autorův záměr je otevření prodejny, která bude vedena ve stylu udržitelnosti života, s kvalitními a jedinečnými potravinami, drogerií od lokálních, ale i zahraničních producentů. Pro otevření prodejny jsem zvolila právní formu podnikání společnost s ručením omezeným, jejíž vlastní kapitál by byl ve výši 800 000 Kč. Konkurenční výhodou autora je nejen unikátní sortiment a dlouholeté zkušenosti s prodejem a zákaznickým servisem, ale také velká motivace vést vlastní a úspěšný podnik.