Podnikatelský plán k založení B2B e-shopu kosmetickými potřebami - Ptáček, David (2023)
Tato práce se zaměřuje na vypracování podnikatelského plánu pro rozšíření e-shopu s kosmetikou o B2B segment pro profesionály a firmy. Cílem práce je zjistit reálnost zvoleného podnikatelského záměru a návratnost investice. V první části je popsána současná e-commerce jako specifický druh podnikání v ekonomickém a právním rámci ČR. V další části jsou srovnány přístupy ke tvorbě podnikatelského plánu a vysvětlen model B.I.B.S. Ve třetí části je dle tohoto modelu vypracován vlastní business plán. Po analýzách vnějšího a vnitřního prostředí jsou stanoveny obchodní strategie: korporátní strategie firmy, jádro plánu – obchodní strategie nové jednotky B2B a funkční strategie k realizaci záměru.