Zhodnocení turistické trasy v Českém Ráji podle normy certifikace Leading Quality Trails - Best of Europe - Sedlmajerová, Veronika; Jarolímková, Liběna; Scholz, Petr; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2023)
Bakalářská práce se zabývá tématem pěší turistiky, dálkových pěších tras a certifikací Leading Quality Trails - Best of Europe. Cílem práce bylo zjistit, zda vybraná turistická trasa splňuje potřebná kritéria, aby mohla získat certifikační normu. Vybranou trasou pro analýzou byla trasa Mladějov - Rovensko pod Troskami na území Českého ráje. Teoretická část práce se zaměřuje na vysvětlení pojmu pěší turistika, druhy certifikace pěších tras v Evropě a také popisuje důležitost a přínos turistických klubů pro tuto oblast cestovního ruchu. Praktická část se zabývá popisem území Českého ráje a analýzou vybrané trasy. Sběr dat probíhal v terénu. Následně byla data zpracována a na základě kritérií certifikace vyhodnocena. Závěrem práce bylo zjištění, že vybraná trasa nevyhovuje podmínkám a kritériím certifikace a nemůže být certifikována. V práci byly také navrhnuty postupy pro zlepšení trasy.
Vedoucí práce: Liběna Jarolímková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2023
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2023
Způsob přístupu: Internet
Keywords: cestovní ruch [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses