Působení NGOs v rámci mírových misí OSN - Süsserová, Anna; Lehmannová, Zuzana, 1951-; Kočí, Kateřina; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2023)
Bakalářská práce se zabývá problematikou spolupráce NGOs a OSN v rámci mírových misí. Tato problematika je zde prozkoumána v případové studii, která se zabývá mírovou misí v Somálsku. Jako teoretický základ práce jsou použity teorie mezinárodních institucí, teorie institucionálního liberalismu a NGOs. K zodpovězení výzkumné otázky byly použity hodnotící kritéria od Diehla a Druckmana a bylo vytvořeno nové kritérium, které zohledňuje kooperaci NGOs a OSN. Případová studie se zabývá průběhy misí v Somálsku a začlenění spolupráce aktérů. Na konci práce je uvedeno zhodnocení spolupráce aktérů a doporučení pro zlepšení efektivity jejich kooperace.
Vedoucí práce: Zuzana Lehmannová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2023
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2023
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní studia a diplomacie [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses